Hozzávalók:
6 csirkecombfilé (700 g) félbevágva
A koriander-csili mártáshoz:
8 mogyoróhagyma, durvára vágva
2 teáskanál fokhagymakrém
1 teáskanál zúzott piros csili
1 csokor friss korianderlevél
1 teáskanál cukor
1 evőkanál halszósz
60 ml zöldcitromlé
A csicseriborsó-salátához
2 × 300 g konzerv-csicseriborsó, leöblítve és leszűrve
2 közepes paradicsom (150 g), durvára vágva
2 mogyoróhagyma, finomra vágva
2 evőkanál zöldcitromlé
1 csokor friss korianderlevél
1 evőkanál olívaolaj
Grillserpenyőben süssük majdnem készre a csirkét kisebb adagokban, majd kenjük meg a húsokat a koriander-csili mártás felével, és süssük további öt percig, amíg teljesen átsül. Az így elkészített húst a maradék mártással meglocsolva, csicseriborsó-salátával körítve tálaljuk.
A mártás elkészítéséhez aprítógépben vágjuk finomra a hagymát, a fokhagymát, a csilit, a koriandert, és keverjük hozzá a cukrot, a halszószt, végül a zöldcitromlét is. A saláta elkészítéséhez egy nagy tálban keverjük össze
a hozzávalókat.
Négy adag lesz belőle.
Adagonként 16,7 g zsírt,
1246 kJ (298 kcal) energiát tartalmaz.
Elkészítési idő: 25 perc.
Ízvarázs füzetek: Villámgyors ebédek és vacsorák Felgyorsult világunk az étkezésünkre is kihat: gyakran fogalmunk sincs, mi az, ami könnyen elkészíthető és még ízletes is. A Villámgyors ebédek és vacsorák azonnali megoldást kínál, hiszen a receptjei nem igényelnek különösebb előkészületeket. Kiadja: Aréna 2000 Még többet a kiadványról! Katt ide! |