nlc.hu
Gasztro
Marhahús gombával és vörösbormártással

Marhahús gombával és vörösbormártással

Hozzávalók:

• 1 evőkanál olívaolaj
• 4 szelet marhahússteak (800 g)
• 30 g vaj
• 8 újhagyma, elnegyedelve
• 1 teáskanál zúzott fokhagyma
• 250 ml száraz vörösbor
• 125 ml marhahúsalaplé
• 6 gomba, elnegyedelve
• 2 evőkanál petrezselyem, finomra vágva








Az olajat egy nagy serpenyőben hevítsük fel, majd a marhahússzeletek mindkét oldalát pirítsuk meg, és ízlésünknek megfelelően süssük át.
Olvasszunk vajat ugyanebben a serpenyőben, majd a hagymát enyhén pirítsuk meg. Keverjük hozzá a bort, a fokhagymát és a húslevest, forraljuk fel, végül lefedve tíz percig rotyogtassuk. Ekkor adjuk hozzá a gombát, főzzük puhára, majd szórjuk meg petrezselyemmel.
A marhahúst párolt gombával, vörösbormártással és burgonyapürével tálaljuk.

Négy adag lesz belőle.
Adagonként 23,3 g zsírt,
1813 kJ (433 kcal) energiát tartalmaz.
Elkészítési idő: 40 perc.











Ízvarázs füzetek: Villámgyors ebédek és vacsorák


Felgyorsult világunk az étkezésünkre is kihat: gyakran fogalmunk sincs, mi az, ami könnyen elkészíthető és még ízletes is. A Villámgyors ebédek és vacsorák azonnali megoldást kínál, hiszen a receptjei nem igényelnek különösebb előkészületeket.
Kiadja: Aréna 2000
Még többet a kiadványról! Katt ide!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top