nlc.hu
Gasztro
Székely libacomb

Székely libacomb

Hozzávalók:

5 db libacomb
15 dkg libazsír
3 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 kg savanyú káposzta
1 kiskanál őrölt kömény
2 kiskanál fűszerpaprika
3 dl tejföl
2 evőkanál liszt
só, bors

A libacombok külső részét éles késsel hasítsd be négyzetrácsosan, majd dörzsöld be sóval, és kevés (1-2 evőkanál) zsiradékon mindkét oldalán süsd elő. A savanyú káposztát kétszer-háromszor öblítsd le vízzel.
A maradék libazsírban készíts pörköltalapot: párold meg az apróra vágott vöröshagymákat, fűszerezd pirospaprikával, őrölt köménymaggal és összezúzott fokhagymával. Tedd rá az elősütött libacombot, öntsd fel 1,5 deci vízzel vagy húslével (ha nagyon hamar elfőne főzés közben a leve, akkor apránként pótolhatod, de legvégül mindig süljön zsírjára a hús), és letakarva párold puhára.
Amikor a combok túl vannak a félig sült állapoton, akkor add hozzá a savanyú káposztát, és öntsd fel annyi vízzel, hogy majdnem ellepje. Párold készre az ételt. Tálalás előtt vedd ki a húst, és a káposztát tejfölös habarással (tejföl-liszt keverékével) sűrítsd be, majd forrald készre. A húst fejtsd le a csontról és vágd fel csíkokra, szórd a káposztára. A tetejére locsolj egy kevés tejfölt és fűszerpaprikát.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top