nlc.hu
Gasztro
Diós-almás muffin

Diós-almás muffin

Hozzávalók:

1 ¼ csésze liszt
1 teáskanál sütőpor
2 tojás
1-2 evőkanál tej
1 teáskanál szódabikarbóna
3 evőkanál méz
1,5 dl olaj
½ csésze darált dió
1-2 teáskanál fahéj (ízlés szerint)
½ csésze reszelt alma

A muffintepsit kivajazzuk vagy papírral kibéleljük.
A lisztet, a sütőport és a szódabikarbónát összekeverjük. A tojásokat a mézzel és az olajjal együtt felverjük. Hozzáadjuk az almát, a diót és a fahéjat. Apránként adjuk hozzá a lisztes keveréket, közben lazítsuk tejjel. A kész tésztát adagoljuk a formába, kb. 20 perc alatt süssük készre.

Tipp: a muffinok tetejét díszíthetjük tört dióval.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top