Gasztro

A mesés darált husi

Egyszerûen nem tudom, miért, de nagyon szeretek darált husival fõzni. Sokan gondolják azt, hogy szûkek a határok. Pedig nagyon sok nemzet dolgozik darált husival, és mindenki csodás ételeket varázsol belõle.

Természetesen a darált hús vásárlásánál is szigorú szabályok vannak. Én mindig sertés és marha keverékéből dolgozom. A húst én választom ki és én daráltatom le (ha van otthon húsdaráló, ne feledd: tömőfa használata kötelező).
Marhánál előnyben részesítem a combot, a lábszárat, ha nagyon speciális az étel, akkor a fehérpecsenye is csodás. Sertésnél dagadó, comb, lapocka. A húst 30-70 százalékban keverem a marha javára. Ezen keverékkel minden típusú ételnek nekirontok, kivétel a töltött káposzta. Az szigorúan csak sertés. Na de nézzük, miért is olyan jó a darált husi. A válasz nagyon egyszerű: a hús minden része intenzíven találkozik a többi összetevővel. A zöldségekkel, fűszerekkel, olívaolajjal, vajjal. Mindennel, ami képes életet lehelni az ételekbe.
Nagyon sokat gondolkoztam azon, hogy mi is legyen az a négy étel, amelyek elkészítésének a titkaiba bevezetlek benneteket, aztán végül is úgy döntöttem, hogy négy ország négy nemzeti eledelét készítem el kedves és már állandó főző- és fotós partneremmel: Juhász Zsoltival.







Találtunk is egy pompás alkalmat, a legkisebb gyermekem betöltötte a második életévét, tehát itt az ünnepi menü:






Görögország: muszaka
Horvátország: csevapcsicsa
Mexikó: chili con carne
Olaszország: húsgombócok paradicsomszószban, bazsalikommal és mozzarella sajttal






Még több fotó képgalériánkban! Katt ide!










Itt találod Janit:

Alimentari dal Biondo
1037 Bp., Montevideo u. 01.


Nyitva:
hétköznap: 9–21 h
szombat: 10–13 h


Fotó: Juhász Zsolt



Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top