Természetesen a darált hús vásárlásánál is szigorú szabályok vannak. Én mindig sertés és marha keverékéből dolgozom. A húst én választom ki és én daráltatom le (ha van otthon húsdaráló, ne feledd: tömőfa használata kötelező).
Marhánál előnyben részesítem a combot, a lábszárat, ha nagyon speciális az étel, akkor a fehérpecsenye is csodás. Sertésnél dagadó, comb, lapocka. A húst 30-70 százalékban keverem a marha javára. Ezen keverékkel minden típusú ételnek nekirontok, kivétel a töltött káposzta. Az szigorúan csak sertés. Na de nézzük, miért is olyan jó a darált husi. A válasz nagyon egyszerű: a hús minden része intenzíven találkozik a többi összetevővel. A zöldségekkel, fűszerekkel, olívaolajjal, vajjal. Mindennel, ami képes életet lehelni az ételekbe.
Nagyon sokat gondolkoztam azon, hogy mi is legyen az a négy étel, amelyek elkészítésének a titkaiba bevezetlek benneteket, aztán végül is úgy döntöttem, hogy négy ország négy nemzeti eledelét készítem el kedves és már állandó főző- és fotós partneremmel: Juhász Zsoltival.
Találtunk is egy pompás alkalmat, a legkisebb gyermekem betöltötte a második életévét, tehát itt az ünnepi menü:
Görögország: muszaka |
Még több fotó képgalériánkban! Katt ide! |
Alimentari dal Biondo Nyitva: |