Gasztro

Mexikó: chili con carne

Hozzávalók:

2 löket olívaolaj
2 fej apróra vágott hagyma
1 gerezd fokhagyma
1 kimagozott csilipaprika apróra vágva
½ kg darált kevert husi
20 dkg nagyon apróra vágott szárított paradicsom
2 doboz paradicsomkonzerv
1 doboz leszűrt vörösbab-konzerv
só, bors ízlés szerint
1 csomag tortilla chips

A hagymát és a fokhagymát olajon megpirítjuk, és hozzátesszük a mesés darált husit. Alaposan megpirítjuk, felöntjük a paradicsommal, belerakjuk a paradicsomot, csilit, és egyszer megforraljuk. Egy darab sütőpapírt ráteszünk, és lassú lángon 1 és ½ órát főzzük. Az idő leteltével leszedjük a papírt, sóval-borssal szinkronba hozzuk az ízeket. Beleöntjük a babot, még egy forralás, és máris hamisítatlan Mexikót varázsoltunk az asztalra. A chipset kiöntjük egy nagyobb tálba, és mindenki garázdálkodhat belőle szabadon. Buli előtti vacsorához jöhet a tequila és a citrom. Na meg a só…

Zene: Manu Negra – King Kong 5

Itt találod Janit:

Alimentari dal Biondo
1037 Bp., Montevideo u. 01.

Nyitva:
hétköznap: 9–21 h
szombat: 10–13 h

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top