Gasztro

Olaszország: húsgombócok paradicsomszószban, bazsalikommal és mozzarella sajttal

Hozzávalók:

½ kg kevert darált husi
1 szelet kenyér
1 evőkanál szárított oregánó
1 evőkanál mozsárban összetört római köménymag
1 evőkanál friss rozmaring
1 tojássárgája
só, bors, olívaolaj
1 doboz paradicsomkonzerv
1 fej vöröshagyma apróra vágva
1 gerezd fokhagyma apróra vágva
1 marék friss bazsalikom apróra vágva
2 zacskó mozzarella apróra tépve
250 g spagetti

Dolgozzuk össze alaposan a darált husit a kenyérrel, az oregánóval, a köménnyel, a rozmaringgal és a tojással. Formázzunk belőle kicsiny gombócokat. Egy nagy tepsiben forró olajon süssük meg őket.
A hagymát és a fokhagymát megpirítjuk, felöntjük paradicsomszósszal. Megvárjuk, amíg felforr. Ha ez megtörtént, beleöntjük egy mélyebb jénai edénybe, beleszórjuk a kisütött gombócokat, és 180 fokra előmelegített sütőben 1 óráig sütjük. 15 perccel a befejezés előtt megszórjuk mozzarellával a paradicsomos húsgombócokat, és mehet vissza a sütőbe.
Felforralunk egy lábos vizet (csak a hecc kedvéért), és kifőzzük a tésztát.
Ha a sajt megpirult, kivesszük az ételt a sütőből. A kész tésztát tálaljuk, meglocsoljuk paradicsomszósszal, a gombócokat pedig igazságos arányban szétosztjuk.

Zene: Matchbox 20  Push

Itt találod Janit:

Alimentari dal Biondo
1037 Bp., Montevideo u. 01.

Nyitva:
hétköznap: 9–21 h
szombat: 10–13 h

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top