A krampampuli egy elfeledett, de jobb sorsra érdemes vendégek kedvence, fogyasztható hidegen is, melegen is. Az almaszalámi ugyancsak ideális vendégfogadó, hiszen sokáig eláll, és egészen addig szelhetünk belőle, míg el nem fogy.
Krampampuli (égetett puncs) Hozzávalók: 2 füge, 2 datolya, 5 dkg nagy szemű mazsola, 2 l erősen fűszerezett forralt bor vörösborból, 1 l ízesítés nélküli, erős fekete tea, 1 kg kockacukor, fél l portorico rum, 1 narancs, 1 citrom. A fügéket meg a datolyákat négy részre vágjuk, és a mazsolával együtt egy hőálló tálba tesszük. A tetejére egy rácsot helyezünk, melyre ráöntjük a kockacukrokat, amelyeket meglocsolunk fél liter rummal. Az izgalmas része most következik. Vigyük olyan helyre, ahol nincs a közelében semmilyen gyúlékony anyag. A rumos kockacukrot meggyújtjuk, és megvárjuk, míg az egész beleég a tálba. Ekkor ráöntjük a forró teát és a forralt bort. Miután a cukor felolvadt, már fogyaszthatjuk is. Mennyei! Tamás tippje: Különlegességként fél rúd szentjánoskenyeret is tehetünk bele (a mazsolával egy időben). |
Keleti Andrea:Meglepően jól teljesülnek az álmaim »
További adventi Tamás recepteket (Mézeskalács tálka, Almaszalámi) olvashatsz a Nők Lapja november 28-án megjelenő, 48-as számában!
Még több az e heti Nők Lapjából:
Ufóűzés Hisztiországban »
Jodie Foster: Gyerekektől teljes az életem »
Nem adom fel! »
Mert énekelni jó!»
Hétköznapi pedofília »