nlc.hu
Gasztro
Bukta (buchta)

Bukta (buchta)

Hozzávalók:

50 dkg liszt (finom- és rétesliszt egyaránt jó)
10 dkg margarin
5 dkg friss élesztő
2 tojássárgája
1 citrom reszelt héja
10 dkg cukor
3 dl tej
szilvalekvár
porcukor

Az élesztőt morzsold egy kis tálba, adj hozzá egy evőkanál cukrot, és locsold le a megmelegített tej felével. A vajat keverd össze a tojássárgájával, a reszelt citromhéjjal, a maradék cukorral, sóval, öntsd hozzá a megfuttatott élesztőt, a lisztet, és a maradék tejjel alaposan dolgozd össze. Letakarva hagyd egy órát meleg helyen kelni.
A tésztából kanalanként szaggass ki egy darabot, nyújtsd négyszögletes alakúra, és a közepét kend meg lekvárral. A négy sarkát hajtsd be a közepére, kend meg folyékony margarinnal, és fektesd egymás mellé egy nagy tepsibe. Hagyd ismét kelni (kb. fél óra), majd előmelegített sütőben süsd pirulásig.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top