nlc.hu
Gasztro
Ajándék a Mikulásnak – Fõzzünk a gyerekkel!

Ajándék a Mikulásnak – Fõzzünk a gyerekkel!

Ezekben a napokban rakosgathatják ki végre a gyerekek (és nagyobbak) az ajándékokat a megtömött csizmákból, kiscipõkbõl. Séfünk, Tamás úgy gondolta, ne maradjon ez egyirányú folyamat. Figyeljünk csak!

A konyhában együtt dolgozgatni, pepecselni a gyerekkel sokak szerint az egyik legkellemesebb elfoglaltság. És nem csak a lányokról van szó! Ne hagyjuk szárba szökkenni azt a téves gondolatot, mely szerint a konyhában csak a lányoknak van helyük!







Tamás arra gondolt, hogy a gyerekek készítsenek szüleikkel együtt aprósüteményeket, így lesz mivel megajándékozni a Mikulást. (Ez sokkal jobb ötlet annál, mint amire egy hajdani négyéves jutott annak idején. Bizonytalan kezekkel labirintust rajzolt egy papírra, és ráírta: „Kedves Mikulás! Ezt tölcsd ki, légyszíves! Sok szeretettel: …” Így aztán édesanyjának nem csupán azt kellett megoldania, hogy a zizegő csomagokat csendben a csizmába csempéssze, miközben a fia a kádban fülelt, de még a labirintusból kivezető utat is be kellett rajzolnia. Természetesen piros filccel, mert ugye a Mikulás pirossal ír!)

Séfünk egyszerű, de annál finomabb aprósütemények receptjét adja meg, melyeknek látványelemei a srácok keze munkái lehetnek. Az aszalt gyümölcsök bevezetése az édességek közé nagyon ajánlatos, hiszen jóval egészségesebbek, mint a tömény csoki+csoki falatkák.

Kellemes közös munkát!






Nutellás tiramisu


Hozzávalók: fél dl tej, 1 dl kávé, 1 dl kávélikőr, 5 ek. cukor, 12 babapiskóta, 3 tojás, 25 dkg mascarpone, 1 dkg vaníliás cukor, 10 dkg nutella, kakaópor.






A tejet a kávéval, a kávélikőrrel és 1 ek. cukorral összekeverjük. Egy pillanatra belemártjuk a babapiskótákat, és egy tepsi aljára szorosan egymás mellé tesszük. A tojásokat kettéválasztjuk, és a sárgáját 3 ek. cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük. Ezután beleforgatjuk a mascarponét, és a pár másodperc alatt mikróban meglangyosított nutellát. A tojásfehérjéből 1 ek. cukorral kemény habot verünk, majd óvatosan a masszába forgatjuk. Végül ráöntjük a piskótára, és 4-5 órára hűtőbe tesszük. Tálalás előtt gazdagon megszórjuk kakaóval.

 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 











Még több az e heti Nők Lapjából:


• Frizuránk van »
• A legszegényebb a leggazdagabbnál »
• Szerelmi oldásról és kötésről »
• „Pánikbeteg és gyógyszerfüggő vagyok. Ki segít?” »
• Richard Gere, a hűséges szívtipró » 
  

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top