nlc.hu
Gasztro
Almás-gyömbéres muffin narancsos vajkrémmel

Almás-gyömbéres muffin narancsos vajkrémmel

Hozzávalók a gyömbéres muffinhoz:

• 25 dkg liszt
• 1 kiskanál sütőpor
• egy csipetnyi só
• 2 kiskanál gyömbérpor
• egy nagyobb darab édesebb alma (pl. jonagold)
• 12 dkg barna cukor
• 2 tojás
• 1 dl napraforgóolaj
• 125 ml natúr joghurt
• 125 ml tej

Hozzávalók a narancsos vajkrémhez:

• 20 dkg puha vaj
• 30 dkg porcukor
• egy vaníliarúd kikapart belseje
• fél narancs reszelt héja
• 65 ml narancslé

Melegítsd elő a sütőt, és béleld ki a papírkosarakkal a muffinformát.

Keverd össze a lisztet, a sütőport, a gyömbérport és a sót. Reszeld bele a megtisztított almát. Egy másik tálban dolgozd össze a tojásokat a cukorral, add hozzá a joghurtot, az olajat és a tejet. Majd több részletben elegyítsd össze a száraz hozzávalókkal, vagyis a fűszeres liszttel.

Kanalazd a masszát a muffinformák 2/3 részéig, és előmelegített sütőben süsd tűpróbáig, kb. 25 percig.
Hagyd kihűlni, majd a muffinok tetejét kend meg a narancsos vajkrémmel.

A vajkrémhez egy robotgéppel keverd habosra a vajat és a porcukrot, add hozzá a narancs reszelt héját, a vaníliarúd kikapart belsejét és narancs kifacsart levét. Tedd a krémet egy nyomózsákba, és formázd a muffin tetejére. Fogyasztásig tárold hűtőszekrényben.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top