Gasztro

Narancsos-gyömbéres sütik

A gyömbér és a narancs két jellegzetes hangulatú étel, amely pikáns aromájával segít ráhangolódni az ünnepekre. Jól kiegészítik egymást, és remekül kombinálhatók más ízekkel is.

Már az ókori társadalmak is előszeretettel hasznosították: az indiaiak gyömbért fogyasztottak a nagyobb vallásos ünnepek előtt, főképpen a testet és lelket megtisztító hatása miatt. A kínaiak pedig a narancsot a szeretet jelképének tekintik, mivel a monda szerint egy szegény kínai kisgyermek két darab narancsot kapott ajándékba, de azokat nem ette meg, hanem hazavitte és az édesanyjának adta mindkettőt.







Mi, a modern kor gyermekei nem az ókori keleti társadalmak hagyományait követve készítünk ételt-italt ebből a fűszerből és gyümölcsből. Jótékony gyulladáscsökkentő vagy éppen immunerősítő hatásukat is csak akkor fedezzük fel, amikor már a szervezetünk vészjelzéseket ad le. De kellemesen orrbizsergető aromájuk és édeskés, illetve enyhén csípős ízük miatt egyre gyakrabban készítünk különböző édességeket és húsos fogásokat a gyömbér és a narancs felhasználásával.





Receptek:

Almás-gyömbéres muffin narancsos vajkrémmel
Gyömbéres-narancsos korongok
Walesi gyümölcstorta
Gyömbéres püspökkenyér
Narancsos-gyömbéres-datolyás muffin 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top