nlc.hu
Gasztro
Walesi gyümölcstorta

Walesi gyümölcstorta

Minimum egy hétig érlelni kell.

Hozzávalók:

10 dkg aszalt füge
15 dkg aszalt sárgabarack
15 dkg aszalt szilva
10 dkg nagyobb szemű mazsola
10 dkg cukrozott narancshéj
egy narancs leve és reszelt héja
egy citrom reszelt héja
25 dkg margarin
25 dkg barna cukor
30 dkg liszt
fél kiskanál sütőpor
10 dkg darált dió
1 kiskanál mézeskalács-fűszerkeverék
1 kiskanál őrölt fahéj és fél kiskanál szegfűszeg
1 kiskanál gyömbérpor
4 tojás

A locsoláshoz:

1 dl rum (kétnaponta három evőkanállal)

Kerek, kapcsos tortaforma: 20 cm.

A lisztet keverd össze a sütőporral, a fűszerekkel (őrölt fahéj, szegfűszeg, mézeskalács-fűszerkeverék, gyömbérpor), reszeld hozzá a megtisztított narancs és a citrom lereszelt héját és a darált diót.

Az aszalt gyümölcsöket szórd egy tálba, locsold meg a narancs kifacsart levével. Tedd félre néhány órára. Majd a megpuhult gyümölcsöket vágd fel nagyobb darabokra, add hozzá a kandírozott narancshéjat is.

A kerek tortaforma alját béleld ki egy duplára hajtott sütőpapírral, majd készíts az oldalára peremet is, így sem a sütemény alja, sem az oldala nem fog megégni a hosszú sütési idő alatt. A sütőpapírt néhány vajpötty segítségével jól oda tudod rögzíteni a tortaformához.

Robotgép segítségével keverd habosra a margarint a cukorral, majd egyenként keverd bele a tojásokat. Innen fakanállal folytasd a keverést, és adagonként keverd hozzá a diós-fűszeres lisztet. Legvégül forgasd bele a gyümölcsöket.

Ezt a masszát öntsd bele a kibélelt tortaformába. Előmelegített sütőben, alacsony hőfokon süsd két órán át. Másfél óra után takard le a tetejét alufóliával, nehogy túlzottan megbarnuljon. A sütés végén ellenőrizd tűpróbával, majd tedd félre hűlni.

Amikor teljesen kihűlt, csomagold be sütőpapírba és fóliába, majd tedd félre a kamrába vagy a spájzba. Egy héten keresztül kétnaponta locsold meg rummal. Két-három hétig így eláll.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top