nlc.hu
Gasztro
Cseh vadas marhahús (svièková)

Cseh vadas marhahús (svièková)

Hozzávalók:

50 dkg marhacomb
10 dkg füstölt szalonna
8 dkg margarin
3 db sárgarépa
2 db petrezselyemgyökér
1 zeller
1 fej vöröshagyma
2 dl tejföl
fekete bors
szegfűbors
kakukkfű
babérlevél

citromlé
liszt

A szalonnát vágd fel vékony csíkokra, és tűzdeld meg vele a húst. A zöldségeket tisztítsd meg és vágd fel karikára, a vöröshagymát apró darabokra, a vajat pedig olvaszd fel. A vaj felét öntsd egy kisebb tepsibe vagy egy jénai tálba, szórd meg a fele zöldséggel, hagymával, majd fektesd rá a húst, és takard be a maradék zöldséggel, hagymával. Dobd rá a fűszereket: 2-3 babérlevelet, 5-6 szem fekete borsot, 1 evőkanál szegfűborsot, 1 kiskanál kakukkfüvet, és öntsd le a maradék margarinnal. Egy éjszakára tedd be a hűtőszekrénybe.
Másnap önts alá langyos vizet (a húst félig ellepje), és sütőben, a húst többször átforgatva süsd készre. Ha elkészült a hús, emeld ki a szószból, és vágd fel szeletekre. A darabos fűszereket vedd ki a mártásból, és a visszamaradt zöldséges levet botturmixal pürésítsd. Ízesítsd egy evőkanálnyi citromlével, majd tedd vissza a tűzre. Habard be tejföl és liszt keverékével. Tálalj mellé zsemlegombócot, knédlit.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top