Hozzávalók a tésztához (tepsi):
50 dkg liszt
25 dkg margarin
10 dkg kristálycukor
2 tojássárgája
kb. 80-100 ml édesebb fehérbor
A máktöltelékhez:
30 dkg darált mák
1 citrom reszelt héja
2-3 evőkanál fehérbor
A diótöltelékhez:
30 dkg darált dió
1 narancs reszelt héja
mazsola ízlés szerint
1 kiskanál fahéj
2-3 evőkanál bor
Az almatöltelékhez:
1 kg alma
10 dkg kristálycukor
2 kiskanál fahéj
1 dl édesebb fehérbor
A cukorsziruphoz:
5 dl víz
35 dkg cukor
egy üveg (2-3 deci) szilvalekvár
a kenéshez 1 egész tojás
A tésztához morzsold össze a lisztet a margarinnal, add hozzá a cukrot, keverd bele a tojássárgákat, és öntsd rá a bort. Gyúrd át, és oszd öt részre. Letakarva pihentesd addig, amíg a töltelékeket összedolgozod.
Az almát tisztítsd meg a héjától, és a húsát vágd fel kockákra, majd párold puhára a borban. Ízesítsd cukorral és fahéjjal.
Keverd össze a máktöltelék hozzávalóit. Keverd össze a diótöltelék hozzávalóit, és fele-fele arányban öntsd mindkettőre a cukorszirupot. Ehhez forralj össze 6,5 dl vizet 40 deka cukorral.
Nyújtsd ki az egyik tésztacipót, fektesd egy margarinnal, liszttel kikent nagyobb méretű, magas tepsibe. Kend meg a máktöltelékkel. Tedd rá a következő kinyújtott tésztát, és szórd meg az almatöltelékkel. Majd újabb tésztalap következik, erre kerül a diótöltelék. Fedd be tésztával, és kend meg szilvalekvárral. Erre tedd rá az ötödik kinyújtott lapot. A tetejét kend meg egy egész felvert tojással, néhány helyen szúrd át a tésztarétegeket villával, és előmelegített sütőben süsd úgy 170-180 fokon 45-60 percig.