nlc.hu
Gasztro
Tyúkhúsleves hosszan fõzve, töltött tésztával

Tyúkhúsleves hosszan fõzve, töltött tésztával

Hozzávalók:

• 1 egész tyúk bontva (szárny, comb, mell, far-hát)
• 1 kg vegyes leveszöldség (répa, fehérrépa, karalábé, fokhagyma, vöröshagyma, zellergumó)
• 500 g tortellini (gombás vagy prosciuttós)
• só, bors, petrezselyem, szerecsendió-virág, kakukkfű
• 2-3 db parmezán sajt héja (kb. 10 dkg)







Mint ahogy Anyukám mondta:

A húst hideg vízben felforraljuk, a keletkező habot leszedjük. Belerakjuk a zöldségeket, a zöld fűszereket, a sajtot, egy szűrőben belelógatjuk a készülő levesbe. A leves lényege, hogy lassan gyöngyöztessük. Ha bármilyen hab képződik rajta, azt mind leszedjük. Másfél óra múlva a zöldségeket kiszedjük, és még legalább 3 órán keresztül főzzük a levest. Ha kész, leszűrjük. Forró vízben kifőzzük a tortellinit, tálaláskor egy levesestálba rakjuk, és levest kanalazunk rá. A zöldséget és a húst külön tálon tálaljuk.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top