Hozzávalók:
4 nagyobb csirkecomb
1 fej vöröshagyma
1 zsemle
3-4 deci húsleveslé
1,5 dl barna sör
6 dkg vaj
só
bors
A körethez:
25 dkg rizs, almakompót, curry
A zsemlét áztasd be a sörbe.
Kevés vajon pirítsd meg az apróra vágott hagymát, majd add hozzá a sóval, borssal átdörzsölt csirkecombokat. Párold meg. Közben dobd rá a maradék vajat is, és sütés közben locsolgasd a szaftjával. Amikor a hús megpuhult, vedd ki a szószból, a levét sűrítsd be a sörbe áztatott, szétnyomkodott zsemlével. Add hozzá a sörös levet is, és forrald össze az egészet, legvégül pedig egy szűrőn passzírozd át. Tálalás előtt tedd vissza a húst, és együtt melegítsd fel.
Köretnek készíts hozzá főtt rizst a szokásos módon, és keverd össze az almabefőttdarabokkal. Fűszerezheted egy csipetnyi fahéjjal és curryvel.