nlc.hu
Gasztro
Illatos-csípõs csokigolyó

Illatos-csípõs csokigolyó

Hozzávalók:

• 20 dkg étcsoki
• 15 dkg keserű kakaó
• 10 dkg cukor
• 10 dkg vaj
• 2 tojássárgája
• 4 evőkanál tej
• őrölt csilipaprika
• szegfűszeg
• fahéj

Elkészítés:

Olvasszuk fel gőz fölött a csokit a cukorral, a tejjel és a vajjal. A tűzről levéve tegyük bele a tojássárgákat, és osszuk háromfelé a krémet. Az elsőbe egy csipet erős paprikát, a másodikba szegfűszeget, a harmadikba fahéjat keverjünk, majd tegyük egy órára hűtőbe. Ha megdermedt, formázzunk golyókat a masszákból, és forgassuk kakaóba, a fahéjasat ezután fahéjba is. Hűvös helyen tároljuk tálalásig.















Már kapható a Fakanál legfrissebb száma!


Szárnyasok az ünnepi asztalra
Micsoda halak!
Karácsonyi torták
Vendégváró falatok


Most ajándék falinaptárral!
Keresd az újságárusoknál!


Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top