nlc.hu
Gasztro
Karamelles körte borskrémmel

Karamelles körte borskrémmel

Édes és pikáns

Hozzávalók:

• 15 dkg liszt
• 2 × 7,5 dkg vaj
• 5 körte
• 2 evőkanál calvados
• 18 dkg cukor
• 1 citrom leve
• 1 tasak vaníliás cukor
• 4 tojás
• 2,5 dl tej
• fél dl tejszín
• 1 evőkanál keményítő
• 4 szem fekete bors
• 4 szem piros bors

Elkészítés:

Melegítsük meg a tejet a kétféle borssal és a tejszínnel, ha felforrt, vegyük le a tűzről. Keverjük habosra a tojássárgákat 6 dkg cukorral, a vaníliás cukorral és a keményítővel. Keverjük hozzá apránként a meleg tejet, és sűrítsük be lassú tűz fölött, 10 perc alatt. Hámozzuk meg a körtéket, negyedeljük fel, vegyük ki a magházukat, locsoljuk meg a gyümölcsöt a calvadosszal és a citromlével. Olvasszuk meg a vajat egy 22 cm-es tűzálló edényben, keverjük hozzá a cukrot, majd tegyük az edény aljára a körtéket. Süssük a legmagasabb fokozaton 20 percig, ezalatt gyúrjuk össze a lisztet a vaj másik felével és egy csipet sóval. Nyújtsuk ki, takarjuk be vele a körtét, és süssük 180 °C-on még 15-20 percig. Ha kész, borítsuk tálra, hogy alul legyen a tészta. Tálaljuk az előre megfőzött borskrémmel.















Már kapható a Fakanál legfrissebb száma!


Szárnyasok az ünnepi asztalra
Micsoda halak!
Karácsonyi torták
Vendégváró falatok


Most ajándék falinaptárral!
Keresd az újságárusoknál!


Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top