Hozzávalók:
• 2,5 dl tej
• 2 tojássárgája
• 5 dkg cukor
• 1 teáskanál keményítő
• 1 teáskanál instant kávé
• 1 dl tejszín
• 10 dkg étcsoki
• kevés fehér ribizli vagy más bogyós gyümölcs
Elkészítés:
Olvasszuk fel gőz fölött a csokit, majd kenjünk ki vele picike muffinpapírokat. Tegyük hűtőbe, hogy megszilárduljanak. Keverjük habosra a tojássárgákat a cukorral, szórjuk hozzá a keményítőt is, majd apránként tegyük bele a meleg tejet, és lassú tűz fölött sűrítsük be. Keverjük hozzá a forró tejben feloldott neszkávét. Kenjük ki újra csokival a papírokat, és tegyük vissza a hűtőbe. Verjük habbá a tejszínt, keverjük a kihűlt kávékrémhez, és töltsük habzsákba. Vegyük ki a papírokból a csokikosárkákat, töltsük meg a krémmel, és ribizlivel díszítve tálaljuk.
Szárnyasok az ünnepi asztalra Most ajándék falinaptárral! |