Gasztro

Kávés csokifalatok

Hozzávalók:

• 2,5 dl tej
• 2 tojássárgája
• 5 dkg cukor
• 1 teáskanál keményítő
• 1 teáskanál instant kávé
• 1 dl tejszín
• 10 dkg étcsoki
• kevés fehér ribizli vagy más bogyós gyümölcs


Elkészítés:

Olvasszuk fel gőz fölött a csokit, majd kenjünk ki vele picike muffinpapírokat. Tegyük hűtőbe, hogy megszilárduljanak. Keverjük habosra a tojássárgákat a cukorral, szórjuk hozzá a keményítőt is, majd apránként tegyük bele a meleg tejet, és lassú tűz fölött sűrítsük be. Keverjük hozzá a forró tejben feloldott neszkávét. Kenjük ki újra csokival a papírokat, és tegyük vissza a hűtőbe. Verjük habbá a tejszínt, keverjük a kihűlt kávékrémhez, és töltsük habzsákba. Vegyük ki a papírokból a csokikosárkákat, töltsük meg a krémmel, és ribizlivel díszítve tálaljuk.

 


Már kapható a Fakanál legfrissebb száma!

Szárnyasok az ünnepi asztalra
Micsoda halak!
Karácsonyi torták
Vendégváró falatok

Most ajándék falinaptárral!
Keresd az újságárusoknál!

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top