nlc.hu
Gasztro
Linzerkosárka csokikrémmel

Linzerkosárka csokikrémmel

Hozzávalók a tésztához:

• 50 dkg liszt
• 30 dkg margarin
• 15 dkg porcukor
• 2 tojássárgája
• 1 citrom reszelt héja
• 1 tasak vaníliás cukor
• só

A csokoládékrémhez:

• 15 dkg étcsokoládé
• 3 dl tejszín (növényi)
• 1-2 evőkanál porcukor

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit gyors mozdulatokkal jól dolgozzuk össze, és legalább 1-2 órára tegyük a hűtőbe. Nyomkodjuk kiolajozott kis tortaformákba a tésztát (személyenként négy darabot számoljunk), és süssük meg.
A krémhez a tejszínt jól hűtsük le, és a cukorral verjük jó kemény habbá. A kis darabokra tördelt csokoládét olvasszuk fel, majd állandóan kevergetve csorgassuk a habhoz, és ismét tegyük a hűtőbe. Amikor a tortácskák kihűltek, és a krémünk is jó hideg, széles csövű habzsákból nyomjunk csokipamacsokat a tészták tetejére.














Már kapható a Fakanál legfrissebb száma!


Szárnyasok az ünnepi asztalra
Micsoda halak!
Karácsonyi torták
Vendégváró falatok


Most ajándék falinaptárral!
Keresd az újságárusoknál!


Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top