Hozzávalók a tésztához:
50 dkg liszt
30 dkg margarin
15 dkg porcukor
2 tojássárgája
1 citrom reszelt héja
1 tasak vaníliás cukor
só
A csokoládékrémhez:
15 dkg étcsokoládé
3 dl tejszín (növényi)
1-2 evőkanál porcukor
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit gyors mozdulatokkal jól dolgozzuk össze, és legalább 1-2 órára tegyük a hűtőbe. Nyomkodjuk kiolajozott kis tortaformákba a tésztát (személyenként négy darabot számoljunk), és süssük meg.
A krémhez a tejszínt jól hűtsük le, és a cukorral verjük jó kemény habbá. A kis darabokra tördelt csokoládét olvasszuk fel, majd állandóan kevergetve csorgassuk a habhoz, és ismét tegyük a hűtőbe. Amikor a tortácskák kihűltek, és a krémünk is jó hideg, széles csövű habzsákból nyomjunk csokipamacsokat a tészták tetejére.
Most ajándék falinaptárral! |