Hozzávalók:
2 csésze szárított lencse
1 evőkanál olívaolaj
2 zellerszár apróra vagdosva
2 sárgarépa vékony szeletekre vágva
2 gerezd fokhagyma préselve
1 fej vöröshagyma felkockázva
1/2 ek. egész bors
4 csésze víz
néhány darab babérlevél, kakukkfű, szegfűbors
Elkészítés:
Mossuk meg a lencsét folyó víz alatt, majd hagyjuk egy kicsit száradni. Egy nagyobb lábosban kezdjük el forrósítani az olajat, majd adjuk hozzá a hagymákat, később pedig a zöldségeket és a borsot. 5-7 percig pároljuk, majd öntsük hozzá a vizet, a lencsét és a többi fűszert. Forraljuk fel a levest, majd utána kis lángon főzzük tovább, amíg a lencse megpuhul (kb. 1 óra). Ha túl sűrűre sikerült a leves, adjunk hozzá még egy kis vizet.
Jó étvágyat és sok kacagást!