nlc.hu
Gasztro
Áfonyás vagdalt hús

Áfonyás vagdalt hús

Hozzávalók:

40 dkg darált marhahús (pl. comb)
20 dkg darált tarjahús
2 tojás
4-5 evőkanál áfonyalekvár
fél bögre aszalt vörös áfonya
fél csésze nagy szemű mazsola
3-4 evőkanál barna cukor
1/2 fej vöröshagyma apróra vágva
1-1 kiskanál só és őrölt fekete bors
A tetejére máznak: 3-4 evőkanál barbecue-szósz, 1 kiskanál méz

Az aszalt áfonyát és a mazsolát forrázd le vízzel, és hagyd ázni fél órát. Majd amikor az aszalt szemek megpuffadtak, öntsd le róla a vizet, és a gyümölcsöket keverd össze a barna cukorral, az apróra vágott vöröshagymával, a fűszerekkel, a két tojással és az áfonyalekvárral. Dolgozd össze alaposan ezt a masszát a darált húsokkal is.
Kenj ki olajjal egy püspökkenyérformát, hintsd meg zsemlemorzsával, és öntsd bele a húsos masszát.
Tedd előmelegített sütőbe, ahol kb. 1 óra alatt elkészül. A sütés vége előtt úgy 10 perccel kend meg a hús tetejét a barbecue-szósz és a méz keverékével, majd süsd készre.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top