Hozzávalók:
60 dkg darált marha- vagy sertéshús
200 g aszalt paradicsom
5-6 dl forró víz
1 fej vöröshagyma
2 kiskanál kapribogyó
2 evőkanál olaj
125 ml tej
1 tojás
1,5 deci zsemlemorzsa
1-1 kiskanál oregánó, só, őrölt bors, kakukkfű
4-5 levél babérlevél
3 evőkanál ketchup
Az aszalt paradicsomokat forrázd le vízzel, és hagyd benne állni addig, amíg jól megszívja magát. Ez idő alatt kevés olajon fonnyaszd meg a vöröshagymát, és add hozzá a kapribogyót.
Keverd el a tejben a tojást és a zsemlemorzsát.
Szűrd le az aszalt paradicsomokat, aprítsd fel, és tegyél félre belőle három evőkanálnyit a hús tetejére. A tejes-tojásos masszába szórd bele a fűszereket, add hozzá a paradicsomdarabkákat, a megfonnyasztott hagymát a kapribogyóval, és alaposan dolgozd össze a darált hússal.
Olajozz ki egy őzgerincformát, és szórd meg zsemlemorzsával, majd töltsd bele a darált húsos masszát.
Előmelegített sütőben süsd kb. egy órát. Félidő elteltével kend meg a hús tetejét ketchuppal és a félretett aszalt paradicsommal, majd fejezd be a sütést.