Gasztro

Pulykavagdalt Stefánia módra

Hozzávalók:

50 dkg darált pulykamell
1 közepes vöröshagyma
2 tojás
1 zsemle
4 főtt tojás, 1-1 kiskanál só, őrölt fekete bors és pirospaprika
1-2 kiskanál majoránna, 1 csokor petrezselyem, olaj, zsemlemorzsa

A hagymát vágd fel apróra, és kevés olajon fonnyaszd meg. Keverd hozzá a felaprított petrezselymet, és dolgozd össze a darált hússal, a két tojással és a fűszerekkel. Zsemlemorzsával megszórt deszkán formázz belőle egy nagyobb formájú téglalapot, a közepére fektesd a főtt tojásokat, majd hajtsd rá a húsos massza széleit, hogy teljesen befedje.
Szórd be zsemlemorzsával a húsrudat, és tedd át egy olajjal kikent tepsire. A tetejét, oldalát kend be olajjal, és előmelegített sütőben süsd készre. Kb. 40 perc alatt elkészül.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top