nlc.hu
Gasztro
Télen is salátát!

Télen is salátát!

Jóllehet még csak január van, mégis sokakat foglalkoztat a közelgõ tavasz és az a súlyfelesleg, amelytõl jó volna már mostanában megszabadulni. Kiváló lehetõség erre a saláta! Íme néhány téli változat.





A nyári saláta könnyű, szinte leheletnyi, kicsi citrom, joghurt, cseppnyi olaj és válogatott finomságok elegye. No de mit egyen az, aki már most ki szeretne szabadulni a töltött káposzta, főzelékek, melegítő zsíros húsok bűvköréből? Egyen salátát, ajánlja Tamás, méghozzá téli salátákat. Séfünk olyan alapanyagokat használt, melyek tápértéke magas, sok energiát adnak, mégis könnyebb ételnek számítanak. Másik nagy előnyük, hogy fogyaszthatók külön fogásként, de adhatjuk őket húsok mellé is.

A cékláról már jó ideje tudjuk, hogy szinbte nincs olyan betegség, nincs olyan kór, melyre gyógyhatással ne lenne, legyen szó székrekedésről, aranyérről, vérképzésről, menstruációs zavarokról vagy másnaposságról. A daganatos betegségben szenvedőknek is egyik legfontosabb lehetősége a gyógyulásra… Ha egészben főzzük, kell egy félóra neki, de szeletelve elegendő tíz perc is. Salátán kívül leves, sőt, akár puding is készülhet belőle.

A szárazbab és a káposzta is valóságos vitaminbomba, és ha Tamás utasításai szerint készítjük el őket, akkor meg is maradnak az értékes anyagok az elkészült fogásokban.

Jó salátázást kívánunk!







Erdélyi tojásos babsaláta


Hozzávalók: fél kg szárazbab, fél l tejföl, 5 tojás, 2 fej hagyma, 2 ek ecet, só.

A babot hideg vízbe tesszük, felforraljuk, majd leöntjük róla a levet. Újra felöntjük hideg vízzel, megsózzuk és puhára főzzük. Miután megfőtt, leszűrjük, és még melegen ráöntjük az ecetet. A hagymát megtisztítjuk, és vékony karikákra vágjuk. Közben a tojásokat sós vízben megfőzzük. A kihűlt babot összekeverjük a tejföllel, a hagymával és a tojások lereszelt sárgájával. Azonnal fogyasztható.






 


 


 


 


 





























Két további salátareceptet (Aszalt szilvás céklasaláta, Lilakáposzta-saláta) olvashattok a Nők Lapja január 16-án megjelenő, hármas számában!






Még több az e heti Nők Lapjából: 





• Egy nap sopánkodás »
• Különleges terápia segít a sokszor vetélő nőkön »
• Az időt megállítani… »
• Két kultúra egy paplan alatt »
• Megküzdöttem a boldogságért »
• Örömzene az iskolában »

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top