Itt van mindjárt a gombás-petrezselymes táska, amely olyan laktató és gazdagító, hogy szinte egytálétellé emeli a zöldséglevest. Igaz, tésztát kell nyújtani hozzá, de ettől nem kell megijedni, kezdő háziasszonyok is bátran fogjanak hozzá! Rögtön kiderül, hogy legnehezebbnek a nyújtódeszka előhalászása bizonyul.
És! Akkor! El is érkeztünk a citromos pulykaraguleveshez, melyben a zöldségeken és az omlós húsdarabokon kívül kiskanállal szaggatott galuskák úszkálnak. Nyilván mindenki megérti, hogy egy-egy ilyen ételsor fotózásakor és a róla készülő cikk írásakor minden sajtómunkás elengedhetetlen kötelessége, hogy végigegye az étkeket. Ugye?! Na, akkor maradjunk annyiban, hogy ez a leves és a benne lebegő galuskák olyan finomak, hogy arra egyszerűen nincsenek szavak!! És mivel a közeljövőben nincs lehetőség a rímekre való áttérésre, csak annyit mondhatok: próbálják ki, főzzék meg, egyék és terjesszék!
Ilyen himnikus elragadtatás után sem feledkezhetünk meg a tökmagolajos kifliről, de aki már kóstolt tökmagolajat, az ezt nem is hagyná. A kifliket, igaz, nem a levesbe kell tenni, hanem melléje harapdálni, de ez mit sem von le élvezeti értékéből. Sőt!
Jó étvágyat minden levesevőnek!
Citromos csirkeraguleves bazsalikomos vajas galuskával Hozzávalók: 40 dkg csirkemell, só, 3 sárgarépa, 2 gyökér, 5 dkg vaj, 6 dkg liszt, 1 tojás, 2 szál bazsalikom, 1 citrom. |
További két tuti leves receptet (Gyömbéres édesburgonya-leves tökmagos-tökmagolajos kiflivel; Zöldségleves gombás-petrezselymes táskával) olvashattok a Nők Lapja január 23-án megjelenő, négyes számában.