Hozzávalók:
240 ml tej
1 tojás
2 kiskanál olívaolaj
1 evőkanál méz
280 g teljes kiőrlésű tönkölyliszt
100 g kenyérliszt vagy rétesliszt
40 g búzasikér a liszthez keverve,
100 g olajos magvakból (szezám-, lenmag, napraforgó- és tökmag, külön csak az egyikféle, vagy akár vegyesen)
1,5 kiskanál só
1,5 kiskanál szárított élesztő
A hozzávalókat a megadott sorrendben tedd a kenyérsütő gép edényébe. Először a tejet a tojással, majd add hozzá az olívaolajat és a mézet is. Szórd el rajta a sikérrel összekevert kétféle lisztet, hogy szinte egyenletesen befedje, majd jöhetnek rá az olajos magvak és a só. Mélyíts a lisztbe egy kisebb gödröt (de a folyadékig ne érjen le), és tedd bele az instant élesztőt.
A kenyérsütőt állítsd be a teljes kiőrlésű (whole wheat) programra (ez az adag inkább a normálmérethez tartozik), és indítsd el a gépet.