Hozzávalók:
30 dkg-os pisztráng, szálkáitól megtisztítva, vagy pisztrángfilé,
2 evőkanál rizsbor (esetleg fehérborral helyettesíthető),
1 db zöld Kalifornia paprika,
1 db diónyi nagyságú friss gyömbér,
1 evőkanál szójaszósz,
1 evőkanál olaj,
2 evőkanál chilipaprika-krém (Darabokra vágott csípős chilipaprika 1 gerezd fokhagymával szétszúzva, csipetnyi sóval, cukorral ízesítve és olajjal krémesítve. Esetleg csípős paprikakrémmel pótolható.),
1 evőkanál kukoricaliszt, 1 kiskanál étkezési keményítő.
A halat vágd fel kisújnyi nagyságú csíkokra. Szórd meg egy evőkanál kukoricaliszttel és locsold meg egy evőkanál rizsborral és alaposan keverd össze.
A Kalifornia paprikát csumázd ki és vágd fel a pisztránghoz hasonló, vékony csíkokra. A gyömbért tisztítsd meg a héjától és aprítsd fel.
Keverj össze egy evőkanál szójaszószt egy evőkanál rizsborral és oldj fel benne egy kiskanál keményítőt.
Forrósíts fel egy wokot, vagy egy nagyobb serpenyőt, add hozzá az olajat, majd amikor ez is forró, szórd bele a halat. Egy percig süsd át, majd add hozzá a chilikrémet, szórd bele a kalifornia paprikát és a gyömbért. Legvégül öntsd rá a szójaszószos rizsboros mártást. Fél percig keverd át és máris tálalható.