Gasztro

Pikáns csípős csirkemell

Hozzávalók:

30 dkg csirkemellfilé,
1 evőkanál rizsbor,
2 evőkanál étkezési keményítő,
1 tojás,
1-2 evőkanál csípős paprikakrém,
1 kisebb szál póréhagyma,
diónyi nagyságú gyömbér,
2 gerezd zúzott fokhagyma,
1 evőkanál cukor,
1 evőkanál fehérborecet,
1 evőkanál szójaszósz kb.
1, 5 dl olaj.

A csirkemellet vágd fel kockára, ízesítsd sóval, és a rizsborral. A tojást leverd össze az étkezési keményítővel és forgasd meg benne a csirkehúst.

Hámozd meg a póréhagymát és a gyömbért, majd a hagymát vágd fel karikára, a gyömbért pedig reszeld le.

Készíts mártást egy evőkanál cukor, egy evőkanál ecet és egy evőkanál szójaszósz hozzáadásával.

Egy wokba forrósíts fel másfél deci olajat, dobd bele a tojásos húst, és süsd készre egy-két perc alatt. Öntsd ki az olaj nagy részét, majd a maradék olajban pirítsd meg a gyömbért, a fokhagymát, és szórd rá a póréhagymát. Öntsd hozzá a mártást, tedd bele a csípős paprikakrémet és tedd vissza a húst is. Süsd még egy percig és tálald párolt rizzsel, vagy üvegtésztával.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top