Gasztro

Kellevélbe burkolt harcsa

Hozzávalók: 6-8 db nagyobb kelkáposzta levél, (vagy lehet kínai kel is), 50 dkg harcsafilé, 15 dkg márvány sajt, 5 dkg Gouda sajt 1, 5 dl tejföl, 1, 5 dl tejszín, 0, 5 fehérbor, 1/2 húsleves kocka.

 

A kelkáposzta leveleit dobd bele egy forrásban levő, sós vízbe, majd néhány perc múlva óvatosan halászd ki. Merítsd meg egy hideg vízzel teli tálba, majd konyharuhára vagy papír törlőkendőre fektetve itasd le róla a nedvességet.

A márványsajtot és a halat vágd fel kockákra, add hozzá a kemény sajtot lereszelve, lazítsd a masszát két kiskanál tejföllel és pépesítsd össze botturmixal. Formázz belőle gombócokat és burkold a kellevelekbe.

A borban old fel a húsleveskockát, majd keverd össze a tejföllel és a tejszínnel.

Helyezd a gombócokat egy tepsibe és locsold rá az öntetet. Előmelegített sütőben, 200 fokon, süsd 15-20 percig.

Ebből az adagból, kb. 6 db nagyobb gombóc lesz.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top