A babcérnatészta vagy celofántészta néven is ismert üvegtészta mungóbab-lisztből készül. E rendkívül vékony tésztát használat előtt áztassuk be forró vízbe, színe ekkor átlátszóvá válik.
• 400 g marhahúsfilé
• 2 evőkanál szójaszósz
• 1 evőkanál szezámolaj
• 250 g üvegtészta
• 60 ml zöldcitromlé
• 60 ml édes csiliszósz
• 2 evőkanál halszósz
• 1 közepes fej lila hagyma (170 g), vékonyra szeletelve
• 1 nagy sárgarépa (180 g), vékonyra szeletelve
• 1 kígyóuborka (130 g), kimagozva és vékonyra szeletelve
• 1 maroknyi friss korianderlevél
• 1 maroknyi durvára vágott friss thai bazsalikomlevél
Keverjük össze a szójaszószt az olaj felével egy közepes méretű tálban, és a húst jól forgassuk bele a páclébe.
A tésztát tegyük egy nagy tűzálló edénybe, öntsük le forró vízzel, és hagyjuk állni, míg épp hogy megpuhul. Ezután hideg vízzel öblítsük és csepegtessük le. Keverjük össze a hagymával, a sárgarépával, az uborkával és a zöld fűszerekkel. A citromlét, a szószokat és a maradék olajat keverjük össze egy tálkában. Csepegtessük le a húst, majd forró grillserpenyőbe téve pirítsuk meg minden oldalát, és ízlés szerint süssük át. Lefedve pihentessük 10 percig, majd szeleteljük fel. Ezután keverjük a húst és az öntetet a tésztasalátához, és zöldcitromgerezdekkel díszítve tálaljuk.
Négy adag lesz belőle. Adagonként 11,2 zsírt (3,2 g telített), 1250 kJ (299 kcal) energiát, 24,9 g szénhidrátot tartalmaz.
Elkészítési idő: 35 perc.