ROSTON SÜLT SERTÉSKARAJ ZÖLDSÉGEKKEL, UBORKÁS DIPPEL
HOZZÁVALÓK:
4 szelet csont nélküli sertéskaraj
Só, őrölt bors
4 gerezd fokhagyma
1 dl olívaolaj
1 db nagyobb padlizsán
2 db nagyobb cukkíni
4 db paradicsom
2 csokor petrezselyem
3 dl Globus majonéz
5 db közepes csemegeuborka
0,5 dl csemegeuborka leve
A sertéskarajt sóval, borssal és a zúzott fokhagymával fűszerezzük, majd fél deci olívaolajjal meglocsoljuk. Pár órára a hűtőbe tesszük pácolódni. A padlizsánt és a cukkínit félujjnyi vastag szeletekre, a paradicsomot pedig félbe vágjuk és sóval, borssal, aprított petrezselyemmel fűszerezzük, majd meglocsoljuk a maradék olívaolajjal. A pácolt húst és a zöldségeket forró rostlapon pirosra sütjük, és közben elkészítjük a mártogatót. A Globus majonézt simára keverjük a csemegeuborka levével, beleforgatjuk az apróra vágott csemegeuborkát, majd jól lehűtjük. Tálaláskor a zöldségeket a tányérra halmozzuk, majd mellé fektetjük a karajszeleteket, és uborkás mártogatót kanalazunk mellé.
GRILLEZETT CSIRKEMELL ANANÁSZOS-CITROMFÜVES DIPPEL
HOZZÁVALÓK:
4 szelet csirkemell filé
só, őrölt bors
2 evőkanál GLOBUS mustár
4 gerezd fokhagyma
1 db pritaminpaprika
fél dl olívaolaj
A DIPHEZ:
2,5 dl GLOBUS LIGHT majonéz
12 dkg ananász
frissen őrölt bors
1 csokor citromfű
A csirkemell filéket lapjával félbevágjuk, majd sóval, borssal, a mustárral, a zúzott fokhagymával és az aprított pritaminpaprikával fűszerezzük. Meglocsoljuk az olívaolajjal, és hűtőben 2-3 órán keresztül pácoljuk. A diphez a majonézt összekeverjük az apró kockákra vágott ananásszal, majd sóval, borssal és az aprított citromfűvel ízesítjük. Jól lehűtjük. A pácolt csirkemell szeleteket forró grillen megsütjük, majd a tányérra halmozott ananászos dipre fektetjük. Friss citromfűvel vagy mentalevéllel díszítjük.
Ismerd meg kedvenc receptjeinket!