FÜSTÖLTSONKA-SALÁTA FEHÉRBOROS MAJONÉZMÁRTÁSSAL
HOZZÁVALÓK:
30 dkg héjában főtt burgonya
4 db közepes csemegeuborka
2 db zöld alma
1 db nagyobb piros kaliforniai paprika
só, őrölt bors
1 csokor petrezselyem
1 dl száraz fehérbor
3 dl Globus majonéz
15 dkg szeletelt húsos füstölt sonka
A burgonyát meghámozzuk, és az uborkával, a héjas zöld almával, a paprikával együtt egyenletes hasábokra vágjuk. Sóval-borssal, apróra vágott petrezselyemmel lazán átkeverjük, és tálalásig hűtőbe tesszük. A fehérbort a majonézhez öntjük, és habverővel simára keverjük.
Tálaláskor a salátát tányérokra halmozzuk, meglocsoljuk a majonézmártással, és a vékony sonkaszeleteket ízlésesen ráhajtogatjuk, s végül petrezselyemmel díszítjük.
PULYKAHÚSOS FALATKÁK OLíVABOGYÓVAL
HOZZÁVALÓK:
50 dkg pulykamellfilé
só, őrölt bors
2 gerezd fokhagyma
3 evőkanál olaj
1 db pritaminpaprika
2 db kemény paradicsom
1 db lila hagyma
1 csokor petrezselyem
2 dl Globus majonéz
1 csomag szeletelt fehér toast
15 db olívabogyó
1 csokor snidling
A pulykamellfilét sóval-borssal, a zúzott fokhagymával fűszerezzük, olajozott tepsibe fektetjük, és 200 °C-os sütőben pirosra sütjük. Ha kihűlt, apró kockákra vágjuk, és keverőedénybe tesszük. Hozzáadjuk a szintén apróra darabolt pritaminpaprikát, a paradicsom húsát, a lila hagymát és a petrezselymet. Lazán összeforgatjuk a majonézzel, sóval-borssal ízesítjük, és 1-2 órára hűtőbe tesszük. A toast kenyérből tetszőleges formákat szúrunk ki, egymás mellé fektetjük, és egy-egy kiskanál majonézes pulykaragut halmozunk a tetejükre. Félbevágott olívabogyóval és snidlinggel díszítjük.
Ismerd meg kedvenc receptjeinket!