Gasztro

Pudingparádé

Valamiért a téli desszertek közé tartoznak a pudingok, de így legalább még egy strigulát húzhatunk a "Miért lehet szeretni a telet?" listára. Ha meg Tamás receptjeivel állunk a család vagy a barátok elé, ők biztosan egy pluszvonalkát is megszavaznak nekünk.

Aki úgy gondolja, hogy a puding az, amit por formájában, zacskóban lehet kapni, annak van egy hírünk: a puding ennél sokkal jobb dolog! Finomabb, igényesebb, klasszikusabb, igazibb.

Tamás régi, de jól és sokszor bevált receptekkel ajándékozza meg mindazokat, akik a papírzacskó feltépésénél merészebb kulináris kalandokra is hajlandók. Higgyék el, megéri! A klasszikus, vízben főzött, pontosabban gőzölt angol pudingból alakult ki állítólag a katalánkrém és a crème brûlée (ám ez ellen az állítás ellen valószínűleg a katalánok és a franciák is tiltakoznának). A tojás nagyon fontos része ezen édességeknek, melyek ráadásul még variálhatók is.

A csokoládépuding, igaz, többe kerül, mint a most már túl sokszor emlegetett poros változat, de sokkal jobb is. Séfünk, Tamás 68-72 százalék közötti kakaótartalmú csokoládét ajánl mindazoknak, akik ezzel a finomsággal akarnak kedveskedni másoknak. Arra azért ügyeljenek, hogy nekik, maguknak is jusson…

Főzött csokoládépuding


Hozzávalók: 30 dkg 72 %-os csokoládé, 4 dl tej, 8 dkg cukor 6 tojássárgája, 3 dkg kakaópor, 1 vaníliarúd kikapart magja, 1 dl tejszín.

A csokoládét vízgőzben felolvasztjuk, és állandó keverés mellett hozzáadunk 3 dl tejet. A cukrot habosra keverjük a tojássárgákkal és a kakaóporral, majd hozzáadjuk a maradék tejet. Ezt a masszát a felolvasztott csokoládéhoz öntjük a vaníliamaggal együtt, és addig főzzük vízgőz felett, míg a krém besűrűsödik (kb. 15-20 perc). A vízgőzről levéve és langyosra hűtve hozzákeverjük a tejszínből vert kemény habot. Poharakba töltjük, és minimum 10 órára hűtőbe tesszük.


További kettő ínycsiklandozó sertés-receptet (Egészben sült rozmaringos karaj, Zsályás sertéskaraj zöldspárgával) olvashattok a Nők Lapja február 20-án megjelenő, nyolcas számában.

Még több az e heti Nők Lapjából:

Bőrünk védelmében »
10 és 1/2-dik randi Fenyő Ivánnal »
D. Tóth Kriszta: Én és a Zöldszem »
Gabriellából Gábor – 3. rész »
Az én gyerekemmel nem fordulhat elő?! – Alkoholmérgezés, drogok, eszméletvesztés »
A megfoghatatlan női szépség »

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top