Hozzávalók:
• 1 fej vöröshagyma apróra vágva
• 1 kg brokkoli (a fás szára eltávolítva)
• 1 db mangó meghámozva, kockára vágva
• 1 kiskanál aprított gyömbér
• 1 kiskanál aprított koriander
• 1 kis pohár tejföl
• 1 liter húsleves
• só-bors
• 5 dkg vaj
• 3 löket olívaolaj
A vaj-olaj keveréket felmelegítjük, és megpároljuk rajta a hagymát. Felmelegítjük a levest, és ráöntjük a hagymára. Beleszórjuk a brokkolit, a mangót, és lassú tűzön gyöngyöztetjük 30 percet (ennyi idő elég a brokkolinak, hogy megpuhuljon). A tejfölbe kanalazzunk egy kis levest, keverjük össze, és mehet vissza a lábosba a gyömbérrel és a korianderrel együtt. Botmixerrel zúzzuk szét alaposan, sóval-borssal véglegesítsük az ízeket, és melegítsük fel, de ne forrjon fel.
Tálaljuk, együk… isteni.