Gasztro

Hagymakrémleves körtével

Hozzávalók:

• 1 kg vöröshagyma felszeletelve
• 1/2 kg körte felkockázva
• 4 gerezd fokhagyma apróra vágva
• 1 kis pohár tejföl
• 5 dkg vaj
• 3 löket olívaolaj
• 2 kiskanál szárított oregánó
• 1 liter húsleves (lehet kockából is)
• só-bors, fahéj

 

A hagymákat a vaj és az olaj keverékén megpuhítjuk. Figyeljünk arra, hogy a hagyma ne barnuljon meg. Melegítsük föl a levest, és öntsük vele nyakon a hagymás keveréket. Rakjuk bele a körtét, az oregánót, forraljuk kb. 15 percig, és vegyük le a tűzről a lábost. A tejfölbe kanalazzunk egy kis levest, keverjük össze, és mehet vissza a lábosba. És most jön a célszerszám: a botmixer. Turmixoljuk össze alaposan (nagyon alaposan) az egészet, rakjuk vissza a tűzre, melegítsük meg, de ügyeljünk rá, hogy ne forrjon fel.

Kóstoljuk meg, és sóval-borssal hozzuk egyensúlyba az ízeket.

Szórjuk meg egy kis fahéjjal, és tálaljuk.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top