Gasztro

Spenótos burgonyakrémleves

Egyre több táplálkozási irányzat hirdeti a helyi, hazai termesztésű zöldségek fogyasztásának előnyeit az importzöldségekkel szemben. De vajon tudjuk-e, hogy vitamindús zöldségeink mikor, melyik hónapban kerülnek elérhető áron a piacra?

Hozzávalók: 2 evőkanál olaj, 30 dkg burgonya, 1 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 15 dkg spenót, póréhagymaszál (5 cm hosszú), 1 liter húsleveslé, 1 evőkanál főzőtejszín, só, bors, szerecsendió.

A burgonyát hámozd meg, vágd fel kockákra, a vöröshagymát és a fokhagymát aprítsd fel.

 

Egy lábosban kevés olajon fonnyaszd meg az apróra vágott vöröshagymát, majd dobd rá a burgonyát és a fokhagymát is. Pirítsd rövid ideig, és öntsd fel a húsleveslével (lehet víz, zöldségkocka hozzáadásával). Főzd addig, amíg a burgonya megpuhul. Dobd bele a spenótot, és még néhány percig főzd tovább. Ízesítsd sóval, borssal, szerecsendióval, majd turmixold össze a levest. Tálaláskor meglocsolhatod egy kevés tejszínnel. Fogyaszd pirított zsemlekockákkal.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top