Hozzávalók:
• 2×400 g hámozottparadicsom-konzerv
• 30 g vaj
• 1 evőkanál olívaolaj
• 2 gerezd fokhagyma, összezúzva
• 1 evőkanál apróra tépett friss bazsalikom
• 2 evőkanál apróra vágott friss petrezselyem
• 250 g spagetti
Nyomjuk át a paradicsomot a saját levével együtt egy szitán. Melegítsük fel a vajat és az olajat egy nagyobb lapos serpenyőben, adjuk hozzá a fokhagymát, majd állandó keverés mellett pirítsuk egy percig. Adjuk hozzá a paradicsompürét, és forraljuk fel. A forrásnál vegyük vissza a lángot, pároljuk fedő nélkül kb. 40 percig, amíg a szósz fele elfő. Szórjuk rá a bazsalikomot és a petrezselymet. Főzzük puhára a spagettit forró vízben, amíg a szósz elkészül. Szűrjük le, és keverjük össze a szósszal.
Két adag lesz belőle.
Adagonként 23,6 g zsírt, 2750 kJ (658 kcal) energiát tartalmaz.