Hozzávalók 2 személyre:
6 db tojás,
10 dkg feta sajt,
10 szem fekete vagy zöld magozott olajbogyó,
1 db paprika,
1 kisebb fej paradicsom,
1 közepes fej lila hagyma,
só-bors, olívaolaj.
Egy serpenyőben kevés olajon párold meg a csíkokra vágott lila hagymát. Az olajbogyót vágd félbe, a paprikát vékony csíkokra, a paradicsom héját hámozd meg (ez könnyen megy, ha előzőleg leforrázod forró vízzel), és a húsát vágd darabokra. A zöldségeket add a párolt lila hagymához. Párold együtt őket még vagy öt percig. Dobd rá a szétmorzsolt feta sajtot. Párold további egy-két percig.
Három tojást villával verj föl, és keverd hozzá a hagymás, sajtos, olajbogyós anyag felét. Két kiskanál olajon süss belőle omlettet. Ha kész, a maradék három tojást keverd össze a maradék párolt feta sajtos zöldséggel, és süss ebből is omlettet.
Tálald egészben vagy félbehajtva.