Nagy nap ez a magyar gasztronómiai diplomáciában, amely hatalmas jelentőséggel bír. Eddig nem volt még arra példa Magyarországon, hogy Michelin-csillagos, Bocuse d’Or győztes, világhírű szakács mesterkurzust tartson a magyar séfek számára.
A luxembourgi székhelyű gourmet-étterem tulajdonosa két napos bemutató keretén belül osztja meg kulináris tudományát az érdeklődőkkel. Egy ilyen Magyarországon tartott bemutatkozás, egy páratlan, lebilincselő gasztronómiai bemutató rendkívüli tanulási lehetőségre adhat alkalmat mindannyiunk számára.
Léa egy igazi kávéházi életbe született Luxemburgban, a fővároshoz közeli Frisange-ban, ahol az egész családja a vendéglátásban dolgozott. Érettségi után Franciaországba ment jogot tanulni, de apja halála után visszatért szülőfalujába, hogy átvegye a családi üzletet. Ez a „kötelesség” szenvedéllyé vált, amelynek gyümölcséből egy Michelin-csillagos gourmet-étterem született. Léa nyitott személyisége nyomán nagyszerű séfeket ismert meg, úgy mint Joël Robuchon, Paul Bocuse, a Troigros család, vagy Freddy Girardet, akiknek társasága még jobban elmélyítette szakmaszeretetét.
Díjak, elismerések:
1983 június 1987 1987 1989 1989 június 1990 1991 június 1993 1994 1996 1999 |