Gasztro

Paradicsomban, sonkaágyon sült tojás, feta sajtos spárgakörettel

Hozzávalók fejenként:

 

A töltött paradicsomokhoz:

2 darab nagyobb paradicsom,

2 tojás,

2 szelet Fekete-erdő sonka.

 

A feta sajtos spárgához:

2 darab spárga,

1 szelet Fekete-erdő sonka,

egy kisebb, hosszúkás darab feta sajt (de lecserélhető kecske- vagy juhsajtra is).

Továbbá: só-bors, cukor, olívaolaj, petrezselyem.

 

 

A paradicsomokat mosd meg, és mint ahogy a lágy tojásnál szokás, „kalapozd le”, vagyis vágd le a tetejét. Egy kanállal kapard ki a belsejét.

A spárgát tisztítsd meg: a fás végét 2-3 centiméterrel a végétől vágd le, ha még zsenge, akkor elég megmosni, ha húsosabb a spárga, akkor egy krumplihámozóval kapard le a héját.

A paradicsom tetejét és belsejét aprítsd fel, és egy kevés (kb. 1 kiskanálnyi) olívaolajon párold meg. Fűszerezd sóval-borssal, egy pici cukorral és szórd meg apróra vágott petrezselyemmel. Párold 6-8 percig.

 

Közben egy lábosban forralj fel vizet, és egy percre dobd bele a megtisztított spárgát, majd emeld ki, és tedd át hideg vízbe. A spárgát kettesével fogd össze, tedd rá a feta sajtot (vagy a kecskesajtot), és tekerd át a sonkával.

 

A paradicsom belsejét béleld ki egy sonkaszelettel, kanalazd bele a megpárolt paradicsompüré egy részét, és üss rá egy tojást. Fűszerezd sóval-borssal.

A spárgával együtt tedd egy sütőtálra, és előmelegített, forró sütőben süsd kb. 15 percig.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top