Gasztro

Kacsasült őszibarackszósszal

A gyümölcsök tagadhatatlanul színesebbé teszik táplálkozásunkat. Változatosak, mert nem csak önmagukban fogyaszthatók, ugyanakkor kiváló kísérői lehetnek húsételeknek, sült sajtoknak, halas fogásoknak.

Hozzávalók:

egy nagyobb kacsamell,

3 darab friss őszibarack vagy egy üveg őszibarackbefőtt,

2 dl rostos őszibaracklé (ha konzervet használsz, akkor ez nem kell),

1,5 dl vörösbor,

2 evőkanál étkezési keményítő,

babérlevél, só,

szegfűszeg, fahéj,

szerecsendió.

 

A kacsamellek bőrös részét egy éles késsel csíkozd be, és fűszerezd be sóval-borssal.

Fektesd egy serpenyőbe, a zsírosabb részét alulra téve, és kezdd el sütni. Amikor félig megsült, fordítsd át a másik oldalára, és süsd itt is rövid ideig.

Ezután a húst tedd egy jénai tálba, locsold meg a szaftjával, takard be a tál tetejét, és süsd készre a húst (kb. 1 óra).

A szószhoz a barack héját pucold meg, ebből három darabot kevés baracklével turmixolj össze, a negyediket vágd fel apróra.

A rostos baracklevet (vagy a befőtt levét) keverd össze az étkezési keményítővel, és öntsd fel a vörösborral. Fűszerezd sóval, fahéjjal, szegfűszeggel, szerecsendióval, és lassú tűzön forrald össze. Ekkor keverd hozzá a barackpürét és az apróra vágott barackot, és rövid ideig forrald együtt készre.

Tálald langyosan vagy jól lehűtve a hús mellé. Köretnek burgonyapüré vagy párolt rizs illik hozzá.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top