Hozzávalók:
1 kg oldalas,
5 darab körte.
A mázhoz:
2 evőkanál méz,
2 kiskanál mustár,
1 kiskanál ketchup,
1 kiskanál ételízesítő (Vegeta) 1 evőkanál vízben feloldva,
1 dl olaj,
fokhagyma apróra zúzva,
1 dl vörösbor, fél citrom leve.
Almaszósz:
4 nagyobb darab alma,
1,5 dl víz,
1 kiskanál méz,
fél kiskanál fahéj.
Keverd össze a máz hozzávalóit.
Az oldalast vágd fel darabokra, és kend be a mázzal. Hűtőszekrényben érleld egy egész estén át.
Másnap fektesd egy jénai tálba a húst, öntsd rá a páclevet, és lefedve süsd 45 percig. Ekkor dobd rá a körteszeleteket, csurgass rá egy evőkanál mézet, és lefedve párold 10 percig, majd fedő nélkül újabb 10 percig süsd készre.
Körete burgonya vagy párolt rizs almaszósszal.
Az almaszószhoz vágd le az alma héját, és húsát kockázd fel. Öntsd fel 1,5-2 deci vízzel, add hozzá a mézet, és főzd puhára. Botmixerrel pürésítsd.