Gasztro

Dinnyesörbet

Menthetetlenül újra itt a hőség, nincs is jobb ilyenkor valami hűsítő finomságnál. Ha van egy kis vállalkozó kedvünk, otthon is hamar elkészíthetünk egy könnyű sörbetet vagy egy friss, gyümölcsös fagylaltkelyhet.

• 110 g cukor
• 250 ml víz
• 400 g dinnye húsa (dinnyefajtát tetszés szerint választhatunk)
• 2 tojásfehérje habja

Keverjük össze a cukrot és a vizet egy kislábosban. Lassú tűzön, forralás nélkül, állandó keverés mellett addig főzzük, amíg a cukor elolvad. Főzzük további 10 percig kis lángon, fedő és keverés nélkül, majd hagyjuk kihűlni. Mixeljük le a dinnyét pépesre; 500 ml dinnyepépre lesz szükségünk.

Keverjük hozzá a dinnyepépet a cukros sziruphoz. Öntsük tepsibe, fedjük le, és tegyük mélyhűtőbe, amíg kissé megszilárdul. A sörbetet keverjük krémesen lágyra a habbá vert tojásfehérjével egy nagyobb tálban elektromos mixerrel. Öntsük formába, fedjük le, és tegyük mélyhűtőbe, amíg megszilárdul.

Ízvarázs füzetek: Jéghideg nyalánkságok

Amíg nem kóstoltuk a házilag készített fagylaltot, addig nem is tudjuk, milyen az igazi, mennyei fagylalt. Krémes, lágy és extravagáns. A házilag készített fagylalt és sörbet maga az élvezet, a kényeztetés, és ha egyszer kipróbáltuk – a szenvedély…

Bolti ár: 849 Ft
Internetes ár: 600 Ft
www.arena2000.hu

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top