• 6 közepes lime (480 g)
• 110 g cukor
• 310 ml víz
• 1 teáskanál finomra reszelt lime-héj
• 250 ml lime-lé
• 2 teáskanál apróra vágott friss mentalevél
• 2 tojásfehérje habja
• friss gyümölcs a díszítéshez
Keverjük össze a cukrot a vízzel egy közepes lábosban, és állandó kevergetés mellett melegítsük addig, amíg a cukor elolvad. Ne forraljuk fel! Főzzük tovább lassú tűzön, fedő és keverés nélkül még tizenöt percig, hogy szirupot kapjunk. Tegyük félre, amíg kissé kihűl. Keverjük hozzá a cukros sziruphoz a finomra reszelt lime-héjat, a lime-levet és a friss mentalevelet. Öntsük az egészet tepsibe. Kihűlés után fedjük le fóliával, és tegyük be a mélyhűtőbe, amíg megszilárdul.
Elektromos mixerrel keverjük simára a sörbetet a tojásfehérjehabbal együtt.
Öntsük bele a masszát egy szögletes püspökkenyérformába, fedjük le, és tegyük be újra a mélyhűtőbe, amíg megszilárdul. Friss gyümölccsel kínálhatjuk.
Ízvarázs füzetek: Jéghideg nyalánkságok Amíg nem kóstoltuk a házilag készített fagylaltot, addig nem is tudjuk, milyen az igazi, mennyei fagylalt. Krémes, lágy és extravagáns. A házilag készített fagylalt és sörbet maga az élvezet, a kényeztetés, és ha egyszer kipróbáltuk – a szenvedély… Bolti ár: 849 Ft |