Gyors, egzotikus és enyhén csípős fogás.
Hozzávalók:
• 200 g rizstészta
• 2-3 szál újhagyma
• 1 doboz koktélrák
Az öntethez:
• 1 vastagabb gerezd fokhagyma
• 2 evőkanál thai halszósz
• 2 evőkanál mogyoróolaj vagy szezámolaj
• ½ kiskanál csípőspaprika-krém
• 2 evőkanál friss citromlé
A rizstésztát öntsd le annyi forró vízzel, amennyi ellepi. Hagyd pihenni 15-20 percig, ezalatt a rizstészta főzés nélkül megpuhul.
Keverd össze az öntetet: a halszószt, a mogyoróolajat, a citromlevet és a csípőspaprika-krémet. Préseld bele a fokhagymát.
A rizstésztát szórd meg a karikára vágott újhagymával, a friss petrezselyemmel, a korianderzöldel, és locsold rá az öntetet. Szórd meg koktélrákkal. Tálaláskor szedd friss salátalevélre.