Gasztro

Wellness-saláta

Íme a nyár egyik legegészségesebb, könnyed vacsorája, a saláta. Vitamindús és kalóriaszegény. Kiváló alapja lehet egy ízletes, változatos, látványos, nem túl hizlaló vacsorának, főleg, ha valamilyen zöldsalátát más hozzávalókkal (zöldség, hús, gyümölcs) is kiegészítesz.

Hozzávalók:

• 250 g endíviasaláta
• 1 doboz tonhalkonzerv
• 4-5 szál spárga (zöld vagy sárga)
• vegyes csíra (például retek- vagy búzacsíra)
• 40 g kecskesajt

 

Az öntethez:

• ½ grépfrút leve
• 1 kiskanál mustár
• 1 kiskanál méz
• 3-4 evőkanál olívaolaj

• bagett, fűszeres vajkrém

A vajkrémhez keverj össze ízlés szerint vajat, grillfűszervajport, egy kiskanálnyi frissen facsart citromlevet és egy kiskanálnyi mustárt.

A salátát mosd meg. A spárgát lobogó forró vízben főzd puhára, majd vágd fel nagyobb darabokra, és keverd az endíviasalátához. Locsold meg az öntettel. Ehhez keverd össze a mustárt a mézzel, öntsd fel a grépfrút levével, majd az olívaolajjal.

Szórd meg a tonhaldarabkákkal, morzsold rá kecskesajtot és a búza- vagy retekcsírát.

Tálalj hozzá pirított bagettet, amelyet kenj meg fűszeres vajkrémmel.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top